Första programmet
I detta avsnitt tittar vi på ett mycket enkelt program som skriver två rader text till skärmen. Trots sin enkelhet så blir det otroligt många nyheter för dig om du inte tidigare sysslat med programmering i C eller C++. Det blir mycket att "smälta" på en gång, och du kan behöva gå igenom avsnittet flera gånger.
Det är mycket viktigt att du förstår koden i det första exempelprogram för att du ska kunna förstå alla efterföljande exempel. Om något är oklart så tveka inte att fråga din lärare.

Det är också viktigt att du nu har installerat din kompilator och använder exempelprogrammet för att testa att installationen gått bra. Fungerar inte exempelprogrammet måste du omedelbart höra av dig till din lärare. Ange då vilken kompilator du har samt vilka felmeddelanden du får.

Av ovanstående får man lätt intrycket att detta är ett problemfyllt avsnitt. Förhoppningsvis är det precis tvärtom och även om det är mycket nyheter så kommer säkert de allra flesta av er att uppleva detta avsnitt som både roligt och enkelt.