Blå

Vad tänker du om färgen blå? Eller tänker man så mycket på den egentligen? Blått uttalas exakt som blott. Blott betyder BARA. Jag tänker att blått är en färg som passar med ordet bara. Det är en snäll färg som inte stör. Den är ganska lagom och inte farlig. Kanske är det därför som många väljer blåa kläder till exempel. Det är inte så starkt som svart eller dramatiskt som rött. Det är bara fint.

Är blått kanske tråkigt?

Nej den blåa färgen lever på ett eget sätt. Havet är blått för att det speglar himlen. Himlen är oändlig. Finns där utan slut. På kvällen kommer också den blå timmen när allt blir så vackert just när solen går ner. Många konstnärer har försökt måla den blå timmen. Några har lyckats.

Picasso hade förresten en blå period och han hade verkligen mycket fantasi. Han var inte tråkig och lagom. En annan konstnär blandade fram en egen blå färg och målade en tavla som var helt - blå.

När man tänker på saken är blått en väldigt spännande färg, men på ett stilla sätt. Alla färger har väl sin egen skönhet. Även blått.