Introducción al curso Unidad 5 - Cultura Ejercicio 3 Tillbaka

Tres pintores

Två av Mexicos största konstnärer genom tiderna är Frida Kahlo och Diego Rivera. De möttes 1922 då han var 36 år och hon fortfarande en tonåring. Nio år senare gifte de sig. Diego Rivera är mest känd för sina stora muralmålningar, Frida Kahlo för sina självporträtt.

Den nu levande konstnär som kanske får allra mest betalt i världen för sina konstnärliga verk är colombianen Fernando Botero. Du har säkert sett någon reproduktion av hans fantastiska tavlor. Hans ”varumärke” är ofta människor och djur med voluminösa kroppshyddor.

Klicka nu på den första siffran i nederkant och lyssna. Till vilken av konstnärerna hör påståendet? Klicka på rätt person. Anteckna de nya orden som dyker upp i den vita rutan. Sammanfatta också det viktigaste i det du hörde. Gå sedan vidare till nästa siffra.

Verk av Diego Rivera

Jämför dina svar med facit. Tänk på att du kan lyssna flera gånger, om du skulle ha gjort något fel. Välj sedan ut en av de tre konstnärerna och förbered en muntlig presentation av honom/henne. Det är lätt att via un buscador (sökmotor) hitta mer information och bilder. Här får du några adresser:
http://www.diegorivera.com/bio/
http://www.publispain.com/fridakahlo/biografia.htm http://www.stylusart.com/noticias/botero/botero.htm

Verk av Diego Rivera

Nationellt centrum för flexibelt lärande 2004