Introduktion Hjälpmedel Skriv ut Skriv ut   

Hjälpmedel

En grafritande räknare av någon sort behöver du, till exempel Casio fx-9750G. Köp inte någon "värsting", såvida du inte tänker läsa samtliga matematikkurser eller älskar avancerade tekniska prylar och kan ägna mycket tid till att lära dig hur de fungerar. Om du lånar en räknare bör du få med en instruktionsbok. Till höger finns enkla instruktioner för några vanliga räknare.

Kortfattad
instruktion till
•Casio fx-7450
och fx-9750

•TI-82 och TI-83

Programmet Graphmatica är bra när du vill lösa problem grafiskt på din dator. Har du inte det kan du klicka på bilden bredvid för att hämta programmet. Det är shareware men kan användas obehindrat om du inte har råd att lösa en licens. Vi har även skrivit ett litet instruktionsblad till detta program.

Alternativt kan du välja programmet Graph som är helt gratis.


•Ladda hem
Graphmatica

 

Något kalkylprogram, t ex Excel, kan användastill vissa uppgifter. Det kan användas även vid grafisk lösning av matematiska problem. Graphmatica är dock bättre till sådant.


•Tips och
övningar för
kalkylprogram

En formelsamling är nödvändig. Den som används på det Nationella provet i Matematik kurs C räcker långt. Skriv ut den själv genom att klicka på länken till höger. På provet får du ha en likadan eller liknande.


•Formelsamling
till Ma CDE
Tänker du även läsa fysik och/eller kemi bör du skaffa en formelsamling i bokform, t ex "Tabeller och formler" av Ekbom, L., Lillieborg, S. och Bergström, L., Liber AB,
ISBN 9789124295882
.

Gradskiva och linjal behöver du också ha.

Tveka aldrig att ta kontakt med din lärare om det är något du undrar över i kursen!Föregående sida


Nationellt centrum för flexibelt lärande 2004