Kursinnehåll
 Om ämnet
 Om webb kursen

Kursmål

Studieteknik

Internetskolan

Om webb kursen

Internet är en alldeles utmärkt inkörsport till det officiella Sverige och den svenska demokratin. Det är också en snabb väg till nyheter och information om internationella förhållanden. Det finns många bra länkar som kan användas både för att söka fakta och för att hitta forum till debatt. Det är lätt att hitta bra och aktuell information.

Då själva ämnet samhällskunskap handlar om människor i samspel bör också studierna i ämnet ge möjlighet till att tillsammans med andra reflektera och diskutera kring de olika problemen. Att läsa samhällskunskap på distans kan utgöra en begränsning eftersom det är svårare att föra en diskussion när man inte befinner sig på samma plats. En web-baserad kurs ger dock många möjligheter till diskussion på nätet. I den här kursen finns flera forum för diskussion. Först och främst finns två forum som du hittar överst på varje sida. Det ena är "kursdiskussion". Här kan Du diskutera alla slags frågor som rör själva kursen. Du kan prata med kursdeltagare och handledare om svårigheter och Du kan tipsa eller varna om länkar. I det andra forumet, "Debattforum", styrs diskussionerna upp kring aktuella ämnen. I de olika kursavsnitten ingår också obligatoriska uppgifter som hör till de ämnen du då studerar. Där ska du göra inlägg samt kommentera andras inlägg. De här forumen hittar du under respektive avsnitt.


Kursen består av fem studieenheter. Varje studieenhet inleds med en introduktion. Gör färdig alla studieuppgifter innan du skickar in den till din handledare.

Ta reda på. Här ska du söka fakta eller material för din egen inlärning. Det är obligatoriska uppgifter att göra men du ska inte skicka in något till oss.

Debattforum. Här förväntas du göra inlägg i en diskussion.

Skicka in. Detta betyder att du ska arbeta med ett studiearbete som du skickar till din lärare.

De fem studieenheterna är:

1. Svensk politik
2. Det demokratiska och mångkulturella samhället
3. Massmedia
4. Ekonomi och näringsliv
5. Internationella förhållanden

nästa sida >>