Efterrätt
och dryck 3
|
|
Sahleb
(varm dryck för kalla kvällar eller förkylningstider) |
Värm
2 muggar mjölk med lite socker, blanda i ca en
matsked sahlebpulver (eller majsena) och sjud
tills det tjocknar. Servera i muggar med kokos
och kanel eller pistagenötter och kakao. |
|
Kryddat
té |
Gör
örtté på mynta- eller salviablad, eller: koka
vanligt svart te och låt dra med salviablad eller
mynta. Servera med socker. |
|
Kaffe |
Koka
upp önskat antal koppar vatten sötat med socker.
Tillsätt det finmalda kardemummakryddade arabiska
kaffet, en matsked per arabisk kopp (mindre än
svenska kaffekoppar). Låt koka upp häftigt ca
2 ggr och ta av från värmen. Rör om och låt stå
tills kaffepulvret sjunkit till bottnen. Servera
i små koppar. |
|
Youghurtdricka |
Blanda Youghurt och vatten 1 del av varje eller
2/3 youghurt och 1/3 vatten + is. Tillsätt en
nypa salt samt ev vitlök. |
|
|
|