Efterrätt
och dryck 1
|
|
Baklava
|
Pensla
filodeg med smält smör lägg minst 10 penslade
ark underst i en fyrkantig ugnsform (mindre än
långpanna). Fyll med ca 2 dl hackade blandade
nötterblandade med lite smält smör samt socker
eller honung. Pudra lfyllningen ätt med kanel
och muskot och lägg lika många smörpenslade degark
över. Grädda tills den blir frasig och gyllenbrun.
Häll till sist över sockerlag efter behag, smaksatt
med någon tesked socker samt rosenvatten eller
apelsinblomvatten. Skär i rombformade bitar. |
|
Man
kan även ”fuska” och ta smördeg, ett lager under
och ett över. Det blir inte lika frasigt men går
mycket fortare. |
|
|
Konafeh |
Man
kan på samma sätt köra en kaka som fylls med med
färskost (inte philadelphiaost). Pudra lätt med
kanel över färskosten, grädda och häll över sockerlag.
Skär i bitar. |
|
Ta
färskost som du gjort själv eller prova med keso
eller liknande. |
|
|
|
|