Svenska A
Avsnitt 1 > Läsa
Introduktion
Aptitretare
Avsnitt 1
- Studieplanen
- Studieteknik
- Läsa
- Skrivuppgift
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4
Avsnitt 5
Avsnitt 6
Avsnitt 7
Avsnitt 8
Ins. uppgifter
Skrivträning
Klassrum

Läsa

Statens skola för vuxna i Härnösand 2000
Den första av de fyra romaner du skall läsa under kursen skall du börja med redan nu. Slå upp litteraturlistan i din studiehandledning och se vilka du har att välja på. Välj ut en, och börja med en gång, så att du inte kommer efter i schemat. Håll dig till en bok, för om du börjar ångra dig och byta kan det sluta vid att du läser alla titlarna till hälften, men inte hinner läsa någon fullt ut. Om du vet med dig att du är en långsam läsare, så kan det vara en idé att se efter hur många dagar du har på dig att läsa boken, och sedan räkna ut hur många sidor du behöver läsa om dagen. På så sätt kan du hela tiden se hur du ligger till i planeringen.
     Läs kapitlet om läslogg i studiehandledningen. Precis som det står där, så kommer du inte att ångra att du fört en loggbok längre fram i tiden.
     Som du ser så har första läsuppgiften och första skrivuppgiften samma tema. Kanske har du redan klart för dig vad du tänker skriva om, men annars kan du låta reseskildringen du läser inspirera dig till din skrivuppgift. Nog kan du associera till, eller komma ihåg, någon intressant händelse ur din egen erfarenhet?

Till sidans topp
Kursindex © SSVH 2000