Hoppa till textinnehållet

Mindmap

Beskrivning

MindmapDetta är ett verktyg för tillverkande av mindmaps - tankekartor. Du kan snabbt använda det utan att behöva göra något ingrepp.

Se exempel

http://www.cfl.se/flash/mallar/mindmap/mindmap.htm

Se instruktionsfilm

Instruktionsfilm

Mindmap (öppnas i nytt fönster)

Filmen är i AVI-format (1.31 minuter).

Ladda ned filer

Denna mindmap är samlad i ett ziparkiv: mindmap.zip

Programvara som du behöver

Det går bra att använda detta verktyg utan ingrepp, men om du vill ändra textinnehållet så behöver du ett enkelt texthanteringsverktyg, som Wordpad eller Anteckningar. Du måste också ha ett FTP-program eller annan metod för att lägga över filerna på en server om du ska publicera verktyget på Internet.

Tekniska förutsättningar

Användare kan använda detta verktyg både lokalt på sin dator, från CD-rom skiva eller via Internet. Du kan alltså välja hur och var du vill publicera det. Användaren måste ha minst Flash 7 för att kunna ta del av innehållet. Byt inte namn på de filer som följer med mallen.

Innehållsanpassning

Du behöver inte ändra något, så länge du vill ha verktyget på svenska. Om du vill byta språk eller vill skriva dina egna texter så går det enkelt att ordna.

  1. Ladda ned ziparkivet från denna sida, via länken ovan och plocka ut de olika filerna från den. Lägg dessa filer i en och samma mapp på din hårddisk.
  2. Öppna html-filen "index.htm" för att se hur mallen ser ut och fungerar.
  3. Om du vill ändra textinnehållet: Öppna filen "text_mindmap.xml" genom att högerklicka och välja "Öppna Med" och programmet "Anteckningar". Filen är en XML-fil, vilket är ett format där innehåll systematiseras i olika "taggar". Det finns med en exemplifierande text nu, så du lättare kan hitta rätt i den.
  4. Ändra textinnehållet så att mallen passar ditt syfte.
  5. Spara XML-filen.
  6. Testa mallen och kontrollera ditt innehåll genom att öppna filen "index.htm".