Startsidan | Kursöversikt | Epost till läraren | Hjälp

Webbkrav


Webbläsare (Browser)

Vi brukar prova våra sidor i Internet Explorer 5+, Firefox 1+ och Netscape 7+. De kan tänkas fungera bra i andra webbläsare och tidigare versioner, men äldre webbläsare rekommenderas inte.

Internet Explorer
Mozilla Firefox
Netscape

Internet-uppkoppling

Det finns en hel del saker som du måste göra i webben för att gå denna kurs. De flesta arbetar mest med papper och penna bok och räknare. De flesta kan klara allt som måste göras på webben med 5-10 timmars uppkoppling sammanlagt för hela kursen, om du har förberett dina studiearbeten på papper först. Sedan hoppas vi att många nya lärobjekt kommer att komplettera ert lärande så att ni väljer att använda det mycket mera.

Du behöver inte ha Internet-uppkoppling hemma. Bibliotek, studiecentrum, vän, släkt kan vara alternativ till hemma. Du skall göra introduktionen, studiearbetesrättning, labförberedelser och bör kolla e-post varannan vecka.

Alla obligatoriska moment bör kunna göras även med en telefonmodem-uppkoppling utan alltför mycket väntande. Bredband kan vara bra om du vill utnyttja allt som finns i kursen, men det hinner du nog inte ens om du har snabbt bredband!

Tilläggsprogram (plug-ins)

Många av våra sidor använder Flash och Java som måste då vara installerade på datorn du använder. Du kan hitta mer information i hjälpfunktioner om hur du får tag i och installerar de om du inte har dom. De är gratis.

2005 Nationellt centrum för flexibelt lärande