Klassrummet Senaste nytt Insändningsuppgifter
Basgrammatik Läslogg Hjälp
Nationellt centrum för flexiebelt lärande
CFL
Avsnitt
Vägen till målet
Språket vi använder
Berätta för andra
Att informera sig
Fundera
Kulturmöten
Påverka och påverkas

Vägen till målet
Översikt
Att vara webbelev
Studieteknik
och lärstilar
Studietips
Läslogg
 
Vägen till måletBerätta för andraFunderaSpråket vi använderPåverka och påverkasKulturmötenAtt informera sig
 

Uppgift 1: studieplan

Det första du ska göra nu är att ta itu med din studieplan. Du ska planera in när du börjar kursen och när du tänker skriva slutprovet. Det finns ett antal virtuella kontakter med din lärare och dina kurskamrater under kursens gång. Datum för dessa kontakter ska du boka redan nu. Fyll i tabellen nedan och klicka på knappen ”skicka” när du är färdig. Din studieplan går då direkt till din lärares brevlåda. Önskar du revidera din studieplan kan du helt enkelt fylla i den igen och klickar på "skicka".

Det är dock viktigt att du skaffar dig en helhetsbild av kursen först. Därför vill vi att du läser de sidor om studieteknik och studietips som ges i denna enhet innan du skickar in din studieplan. Du ska också bläddra igenom kursens alla enheter för att bättre kunna beräkna din tid. En ganska vanlig studietakt är, som sagt, 20 veckor men det kan förstås variera. Alltså, om hela kursen, som är uppdelad i 7 olika enheter, tar ungefär 20 veckor kan vi då få fram att en enhet tar ungefär 3 veckor att läsa.

Lägg märke till att i enheterna ”Berätta för andra” och ”Kulturmöten” har du kontakt med din lärare och andra kursdeltagare via chat eller per telefon och dessa möten kräver en bestämd tid som du bokar redan nu. Välj en tid som passar dig.

Här kan du se en modell för en studieplan.

Slutprovet:

Efter genomgången kurs kommer examinationen. Den kommer att behandla läsförståelse, referat, uppsats(er), ordkunskap (repetera det lilla häftet ”Ord i rättan tid”) och språkets formella delar, som till exempel ordbildning och formlära. Glöm inte att du måste ha gjort alla insändningsuppgifter och de måste vara godkända av din handledare innan du gör slutprovet.

Uppgift 2: en självpresentation

Din andra uppgift i denna enhet är att skriva en kort presentation av dig själv. Den bör vara cirka 100 ord lång. Klicka här och skriv din presentation. Därefter klickar du på uppdatera presentation. Den kommer att publiceras i klasslistan i klassrummet. Klassrummet

Om du vill se ett exempel på en presentation klicka här. En bild på dig ska vara med. Om du inte har en bild på dig själv i elektronisk form kan du alltid skicka ett kort via vanlig post till din lärare. Han/hon kan skanna in bilden och publicera den i klasslistan. Vi tycker att det är viktigt att du och vi får lära känna varandra på detta sätt!