RELIGION A

Direkta länkar till samtliga dokument tillhörande fråga 2

 

 

  

Läs allas inlägg:

Internetlänkar:

Mall:

HTM    PDF

HTM

DOC

     
   

Mina råd

Du får använda både böcker och andra källor i det här arbetet. När du citerar direkt ur en källa, måste du klart markera att texten är citerad och källan måste anges.

T.ex. kan det se ut så här: ”I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. Det fanns i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allt som finns till. I Ordet var liv, och livet var människornas ljus.” (Nya testamentet, Joh. 1:1—1:4). Då ser man tydligt att det är citerad text och varifrån det kommer. Det här är förresten en viktig del av svaret i din uppgift på frågan ”Hur blev allting till?” för kristendomen.

På slutet av din uppsats skriver du en källförteckning. Här finns alla dina källor på en särskild sida med fylligare information om källan. Citatet från Johannes var t.ex. tagen från Internet. Då kan jag skriva om den källan så här:

Nya testamentet: http://www.bibeln.se, Svenska bibelsällskapet. Besökt 2002-07-29

Om det är möjligt, ska du ange den exakta sidadressen där du hämtade citatet. Ange också vem som står bakom sajten, om du kan. För böcker anger du boktiteln, förlagsnamnet och utgivningsår.


Alla böcker för Religion A på gymnasienivå kan användas för att hitta svar på frågorna. Det finns en hel del sådana böcker på biblioteket.

Du kan också använda Internet för att leta information men var försiktig med dina källor! Det finns mycket bra information på Internet men kom ihåg att vem som helst kan sätta upp vad som helst där. Svenska bibelsällskapets sajt är mer pålitlig än en privatpersons hemsida.
På en särskild sida har jag samlat några bra länkar till Internet sajter som du kan ha användning för.

Länk till föregående sida